Derfor kan du spare mange penge på at købe en (lettere) brugt elbil i Tyskland

Flere og flere danskere køber elbil syd for grænsen i Tyskland. Der kan være mange penge at spare på at købe en elbil i Tyskland. Her kan du læse hvor meget, du kan spare, og hvorfor du kan spare mange penge.
tesla-car-5934919_1920

BEMÆRK! Denne artikel er over et år gammel, så priseksemplerne kan være forældede.

Udnyt elbilsfinten, og køb en 6 måneder gammel elbil med en stor besparelse.

Flere og flere danskere køber elbil syd for grænsen i Tyskland. Der kan være mange penge at spare på at købe en elbil i Tyskland. Her kan du læse hvor meget, du kan spare, og hvorfor du kan spare mange penge.

I øjeblikket er der rigtig mange penge at spare på at udnytte elbil finten, som består i at købe en 6 måneder gammel elbil i Tyskland, hvor den er markant billigere end i Danmark.

Først og fremmest er den tyske moms kun 19%. Når en bil er brugt (det vil sige over seks måneder gammel fra 1. registreringsdato og kørt mindst 6000 km), slipper du med kun at betale moms i Tyskland, hvis du er privatperson. Så allerede her er der penge at spare.

Dernæst er der den tyske stats elbilstilskud: I Tyskland får en (tysk) køber af en ny elbil i øjeblikket (2021) op mod 9000 euro i engangstilskud, når der købes en ny elbil. Betingelsen er, at bilen først må sælges, når den er fyldt 6 måneder. Det er derfor, at du ofte kan se annoncer, hvor der står hvilken dato, bilen er ”verfügbar” – det er datoen, hvor bilen er seks måneder gammel, og dermed må sælges, og ejeren kan opnå tilskuddet på de 9000 euro. Mange tyskere spekulerer i disse regler, og benytter dem til at skifte bilen ud ofte. Heldigt for os danskere, må bilen gerne eksporteres efterfølgende, så længe den er fyldt seks måneder (og husk det med de 6000 km.).

Bilforhandlere (brugtvognsforhandlere) i Tyskland har typisk ikke så høje avancer på salg af brugte biler. Læg hertil, at mange elbiler stadig har fuld fabriksgaranti, og derfor har forhandleren ikke de klassiske reklamationsretlige forpligtelser. Så man kan sige, at køber du til den rigtige pris i Tyskland, kan du spare forhandleravancen i Danmark.

Slip for ventetid: Mange elbiler har leveringstid i Danmark. Løsning: Køb en lettere brugt syd for grænsen. Tilmed er udvalget at lettere brugte biler i Tyskland gigantisk stort. Find din bil på mobile.de eller autoscout24.de.

Tyskland er et sikkert land: Det er sikkert og trygt at handle bil i Tyskland. Vi anbefaler dog, at du som privatperson kun køber hos forhandlere, og aldrig overfører penge til privatpersoner, du ikke kender.

Bedre og større udbud: Brugtmarkedet for elbiler er stadig ungt i Danmark. Derfor er det ofte, at der er meget få eller slet ingen brugte elbiler til salg. I Tyskland får du et meget større udbud af brugte elbiler, du kan vælge imellem, og til en langt bedre pris.

Hvor meget, du kan spare, afhænger af bilens pris. Jo dyrere elbil, jo større er besparelsen. Vi anbefaler altid, at du bestiller en forhåndsvurdering via QuickImport.dk når du har fundet din elbil i Tyskland. Vi hjælper også gerne med hjemtransport af bilen.

Eksempel 1: Tesla Model S 75 fra 2017

Kilometer70.000
Pris i Danmark470.000 kr.
Pris i Tyskland350.000 kr.
Registreringsafgift, toldsyn, nummerplader, hjemtransport42.000 kr.
Totalpris ved køb i Tyskland392.000 kr.
Besparelse78.000 kr.

Eksempel 2: Tesla Model X 100 d fra 2019

Kilometer12.000
Pris i Danmarkca 850.000 kr.
Pris i Tyskland634.000 kr.
Registreringsafgift, toldsyn, nummerplader, hjemtransport135.000 kr.
Totalpris ved køb i Tyskland769.000 kr.
Besparelse81.000 kr.

Eksempel 3: Tesla model 3 sr+ fra 2020

Kilometer8.000
Pris i Danmarkfra 380.000 kr.
Pris i Tyskland320.000 kr.
Registreringsafgift, toldsyn, nummerplader, hjemtransport, Quickimport
salær
10.000 kr.
Totalpris ved køb i Tyskland330.000 kr.
Besparelse50.000 kr.
Jens Peter Larsen

Jens Peter Larsen

Jens Peter Larsen er direktør og værdifastsætter med over 10 års erfaring. Peter kan kontaktes på mail@quickimport.dk

Flere blogposter