Guide til køb af bil i Tyskland

Guiden bliver løbende opdateret, hvis vi får nye informationer. Sidste opdatering var 6. november 2020.

Denne guide er til dig, som enten selv vil tage til Tyskland og købe en brugt bil, eller som gerne vil have bilen transporteret hjem. Den er baseret på QuickImports erfaringer fra egne medarbejdere, og tilbagemeldinger og erfaringer fra de mange tusinde kunder, som QuickImport har hjulpet med at importere en bil eller motorcykel.

Læs også vores guide til Norge og Sverige.

Vi håber, at du vil drage fordel af guiden. Husk, at der kun er tale om gode råd – alle køb er individuelle, og vi tager forbehold for, at der kan opstå uforudsete problemstillinger undervejs.

Helt overordnet er der nogle ting, som du skal tage stilling til.

 • Ønsker du selv at hente bilen, eller vil du have den transporteret hjem?
 • Vil du købe en bil i udlandet for at spare penge, eller har du svært ved at finde den bil, som du gerne vil købe, på det danske marked?
 • Vil du bruge en bilmægler til at tjekke bilen igennem for dig, eller vil du have den hentet hjem via en autotransportservice?
 • Er bilen nyere/næsten ny, så det kan lade sig gøre at gennemføre handelen uden at tjekke bilen i detaljer på fysisk lokation?
 • Er forhandleren troværdig og autoriseret, så du trygt kan handle på afstand og overføre penge til forhandleren?
 • Er der COC-dokument med bilen, så du kan få den toldsynet i Danmark?

Kan det betale sig at importere en bil fra Tyskland?

Det spørgsmål får vi meget tit fra kunder hos QuickImport. Det kan ofte være svært at svare på – i nogle tilfælde, kan man spare virkelig mange penge på at købe en bil syd for grænsen. I andre situationer, kan det ikke betale sig, med mindre man ikke kan finde en konkret udstyrsmodel eller farve på det danske marked.

Man kan helt overordnet sige, at i øjeblikket (år 2020) har den billige tysk moms gjort, at det især kan betale sig at hente en nyere elbil hjem fra Tyskland, Den tyske moms er kun 16% (hvor den danske momssats er 25%) og derfor sparer du både moms og den avance, som den danske forhandler tjener på salg. Husk at en elbil altid skal være brugt, det vil sige den skal have kørt mere end 6000 kilometer, og være ældre end 6 måneder, for at du kun skal betale moms på den tyske side.

Jo dyrere elbil, jo højere besparelse.

Andre biltyper kan du også spare penge på, men her kan billedet være meget broget. Nogle gange kan man spare meget, og andre gange opnår du ingen besparelse. Man kan sige, at vi generelt oplever, at der ikke er store besparelser på ældre køretøjer. Men til gengæld er udvalget meget større i Tyskland, hvis du skal finde en bestemt bil.

Find dit køretøj

Tyskland og andre lande er store markeder i forhold til Danmark. Her er der langt bedre muligheder for at finde en god brugt bil i den rigtige farve, med det rigtige udstyr og til en fornuftig pris.

Der er forskellige websites, som du kan bruge til din søgning.

 • Autouncle.de – et dansk udviklet website, som QuickImport i øvrigt samarbejder med. Her kan du også se om prisen på den tyske bil er fornuftig i forhold til markedet.
 • Mobile.de – Tysklands største website indenfor brugte køretøjer.
 • Autoscout.de

Når du har fundet dit køretøj, anbefaler vi altid, at du starter med en forhåndsvurdering af registreringsafgiften, inden du fortsætter processen, så du får et overblik over totaløkonomien inden du bruger for mange ressourcer på projektet. Du kan bestille en forhåndsvurdering på www.quickimport.dk. Den koster 399 kroner og er bindende i 30 dage. Klik her for at bestille en bindende forhåndsvurdering

Vil du have hjælp, eller vil du selv købe?

Mange af vores kunder vælger selv at stå for forhandling med sælger og betaling for bilen. Det er nemmere, jo nyere bilen er, da nyere biler ofte ikke har skjulte fejl og mangler i samme grad, som brugte biler har. Ofte ser vi, at elbiler med 0-4 år på bagen med fordel kan købes af en tysk forhandler, og handlen kan klares online. Vælger du denne vej, så kan QuickImport hjælpe dig med hjemtransport af bilen. Et par gode råd er at vælge en forhandler, som er stor og/eller autoriseret, og helst ikke en privat sælger, hvis du vil overføre penge via IBAN/SWIFT.

Ønsker du derimod hjælp til kontakt med sælger, forhandling af pris, betaling osv, så kan vi anbefale at kontakte en bilmægler.

Eksempler på firmaer som kan hjælpe dig med at købe bilen:

www.bil-konsulenten.dk

www.levesenbilraad.dk

www.nmbiler.dk

kan hjælpe dig med alt fra fremsøgning af bil til forhandling med sælger og hjemtransport.

Hvis du derimod selv kan håndtere at tage kontakt til forhandleren og indgå en handel med forhandleren i Tyskland, herunder overføre beløbet til forhandler via IBAN/SWIFT, kan du typisk spare 4-5000 kr. Hvis du vælger selv at stå for købet, kan du få transporteret bilen hjem via QuickImport til en synshal nær dig – læs mere længere nede.

Den indledende kontakt til den tyske sælger

Du har fundet bilen eller motorcyklen, og måske har du allerede fået en forhåndsvurdering af registreringsafgiften fra QuickImport.
Ring som det første til den tyske sælger og få en snak om køretøjet. Hør om der er gyldig TÜV (bilsyn), om han vil gå ned i pris. Bed sælger om at sende billeder af begge dele af den originale registreringsattest (Teil 1. og Teil 2.), så du ved at de findes.

Det kan være en god ide at anmode sælger om en brugtvognsattest på køretøjet eksempelvis fra TÜV eller Dekra.

Generelt kan det være en god ide at bede om at få tilsendt en købskontrakt på den pris, sælgeren i første omgang har indvilget i. Det binder dig ikke på nogen måde, så længe du ikke har skrevet under, men i praksis, er der en del sælgere, som ”reserverer” køretøjet, så det ikke bliver solgt, mens du venter på en brugtvognsattest, eller mens du er på vej ned for at gennemføre købet. Hvis køretøjet ikke lever helt op til dine forventninger, kan du altid fortsætte forhandlingen, når du har set køretøjet eller modtaget en brugtvognsattest.

Du kan risikere at møde en bil, som slet ikke er den bil, som annoncen viste, eller som mangler papirer. Det kan være den er i væsentligt dårligere stand end du forventede. Det kan også være, at den har været skadet. Oplever du dette, så lad være med at købe den. Vend dig om, og tag tilbage til Danmark.
Det kan vise sig at være en rigtig dårlig beslutning, hvis man køber en ringe bil, fordi man ikke vil komme tomhændet hjem. En god ide til at undgå denne situation er at finde en ”plan B” inden man tager afsted – lokaliser en lignende bil hos en anden forhandler i samme område, så du har et alternativ, hvis den bil, du besigtiger, ikke er god nok.

Betaling til forhandler/sælger i Tyskland

Det mest normale er at modtage købskontrakt fra sælger, og overføre beløbet med SWIFT/IBAN international bankoverførsel 2-3 hverdage inden du tager ned og henter bilen. Bemærk at du aldrig bør overføre penge til private sælgere, så er det bedre at betale kontant. Bankoverførsel bør du kun bruge, hvis der er tale om en stor autoriseret forhandler eller en stor forhandler, og hvis der er tale om en nyere bil, hvor du har modtaget en DEKRA-rapport med dokumentation for stand, eller anden detaljeret gennemgang af bilens stand (så du ikke møder ubehagelige overraskelser, når du skal hente bilen).

Hvis du i stedet vælger at medbringe kontanter, kan det være en udfordring for mange at medbringe større beløb i kontanter (Bemærk: Hvis man udrejser med 10.000 Euro skal det meddeles til SKAT. Læs mere her.).
QuickImport anbefaler aldrig at overføre penge til private, som du ikke kender eller har tillid til. Hvis du overfører penge, så vær meget forsigtig.

Finansiering af bilen

Har du behov for finansiering af bilen, er der her tre muligheder, som man kan anvende, hvis man importerer en bil fra udlandet:

DIBA Finans – Hvis du betaler afgift via QuickImport, kan du finansiere købet via DIBA Finans. Dog ser vi oftest, at det er registreringsafgiften, som bliver finansieret. Grunden hertil er, at DIBA først udbetaler lånet, når bilen er registreret. Dette kan vi hjælpe med hos QuickImport. Læs mere om DIBA her.

Coop Bank – Coop tilbyder billån uden sikkerhed med pant i bilen. Derfor er det muligt at finansiere dit billån gennem Coop Bank hvis du selv importerer en bil. Renten er rimelig lav, og der gives rabat på elbiler og plug-in hybrider i oprettelsesomkostningerne. Se beregneren her

Din egen bank – hvis du køber en bil i udlandet, kan du ofte få finansiering gennem egen bank. Kontakt din bank og hør hvad de kan gøre for dig.

En anden mulighed er flexleasing. Flexleasing er en udbredt måde at finansiere en dyrere importeret bil på. Men det kan bedst betale sig, hvis afgiften er høj, og hvis du ikke ved hvor længe, du ønsker at eje bilen. Ved flexleasing minimerer du nemlig risikoen for værditab, da leasingselskabet ikke betaler den fulde registreringsafgift, men derimod betaler forholdmæssig registreringsafgift for den periode, hvor bilen har danske nummerplader på. Ønsker du at få et tilbud på flexleasing, anbefaler vi at du kontakter Autowise, som samarbejder med Nordea Leasing.

Tjek af bilen i Tyskland

Når du kommer tæt på bilen, skal du være rigtig skarp. Tag dig god tid, og tjek bilen og papirerne grundigt igennem, før du betaler sælger.
Du kan bruge denne tjek-liste:

 • Tjek registreringsattesten på bilen. ”Teil 1” og ”teil 2” skal altid være til stede i original stand, aldrig i fotokopier. Der må ikke mangle den ene del af registreringsattesten, da du i så fald får problemer med at indregistrere i Danmark, og da det kan betyde, at der er restgæld i bilen. Du kan også støde på ikke-tyske køretøjer i Tyskland f.eks. med italienske papirer, og de italienske (eller ikke-tyske) papirer kan mangle data såsom brændstofforbrug, egenvægt og EU-typegodkendelsesnummer, hvilket kan betyde merudgifter for dig i form af krav om køb af dataerklæring i Danmark. Husk at der også skal være et COC-dokument på bilen, så du kan få den toldsynet i Danmark.
 • Tjek at stelnummer på papirerne stemmer overens med stelnummer på bilen.
 • Tjek servicebog og servicehistorik – ser det realistisk ud, og kan sælger dokumentere kilometerstanden? Der kan være spolet på kilometerstanden, så vær særlig opmærksom her.
 • Tjek stand på bilen. Passer niveauet af slitage på sæder, gearknap, rat og diverse knapper (tjek især førersæde) med kilometerstand og alder?
 • Tjek alle ”felter” i lakken, kig på én skærm/dør/panel af gangen. Kig efter ridser/buler. Kig efter ”appelsinhud” og farveforskelle i lakken. Dette kan være tegn på at bilen har haft tidligere skader, som er blevet udbedret.
 • Kig på om motorhjelm og skærme ”flugter” med hinanden. Åbn alle døre og tjek at de åbner uden modstand. Åben bagagerum og løft bunden og tjek svejsningerne og tjek for rust.
 • Tjek forrude for stenslag og revner.
 • Tag en køretur. Hold øje med kontrollamper der lyser. Lyt til motor og gearkasse efter mislyde. Tjek bremser.

Afhentning af bilen og hjemtransport

Hvis du selv skal køre bilen hjem til Danmark, kan du med fordel bruge tyske prøveplader, også kaldet kurzzeit-kennzeichen eller überfuhrungskennzeichen. Disse midlertidige tyske nummerplader skal være gyldige i 7 dage (altid kun 7 dages gyldighed), og du må lovligt køre til Danmark på nummerpladerne. Men du skal huske at anmelde til Motorstyrelsen, at du indrejser på udenlandske nummerplader, og printe en kvittering inden du indrejser: https://skat.dk/skat.aspx?oId=2247702

Prøvepladerne kan du købe på et tysk motorkontor, også kaldet KFZ-zulassungsstelle. Du skal medbringe de originale dokumenter på køretøjet, dit kørekort/pas, gyldig TÜV (syn), samt de tyske nummerplader, hvis køretøjet ikke er afmeldt i Tyskland.
For at finde nærmeste motorkontor, kan du bruge denne hjemmeside: www.strassenverkehrsamt.de

Du kan også få den tyske sælger til at hjælpe med at skaffe prøvepladerne, mange tyske sælgere er ofte hjælpsomme i processen. Dette kan med fordel aftales på forhånd. Du kan også bestille prøveplader via flere forskellige tyske websites, hvor du så kan få dem leveret til forhandleren, så de er klar, inden du kommer. Vi har fået positive meldinger fra kunder på, at www.transit-plate.eu er et site, som virker hvis du vil bestille prøvepladerne til levering hos forhandleren.
Hvis du indrejser på midlertidige tyske nummerplader, skal du have danske prøvemærker på bilen, når du efterfølgende skal til toldsyn i Danmark.

Bemærk: Man må ikke køre fra Tyskland til Danmark med danske prøvemærker fra SKAT.

Du kan også bestille en transport af bilen fra tysk forhandler til dansk synshal eller værksted gennem QuickImports transportservice. For en almindelig personbil koster det mellem 3.500 og 7.000 kroner inkl. moms, alt efter hvor i Tyskland køretøjet befinder sig. For at kunne bestille transport af bilen gennem QuickImport, skal du have afsluttet handlen med tysk forhandler. Der er deadline for bestilling ugentligt onsdage kl. 17.00. Bilen ankommer mandag 12 dage senere. Hvis du bruger en autotransport, skal du købe danske prøvemærker, så du kan køre til toldsyn. Prøvemærker kan bestilles via motorregister.skat.dk og du kan vælge afhentning i synshal. Så printer synsmanden dem for dig, så de er klar til at blive sat på bilen. For at bestille autotransport gennem QuickImport, gå til siden om autotransport.

Bemærk: Når du indrejser med et køretøj til Danmark, er det vigtigt, at du anmelder det til SKAT – uanset om køretøjet har udenlandske nummerplader eller prøveplader. Brug denne formular på skat.dk. Dette er ikke nødvendigt, hvis du bruger autotransport til at få køretøjet til Danmark, og derefter bruger prøvemærker.

Toldsyn i Danmark og registreringsafgift

Når du køber bil i udlandet, skal den kunne godkendes til syn og toldsyn i Danmark, og der skal være alle tekniske data til rådighed for synsmanden. Det er ofte, at der ikke er nok data på registreringsattesten fra et andet EU-land. Derfor er det ofte nødvendigt med et COC-dokument, som står for Certificate of Conformity. Dette gælder især nyere biler, elbiler, plug-in hybrid biler samt biler fra Frankrig, Spanien, Østlande m.v.. Her skal du altid have COC-dokument med fra sælger for at kunne toldsyne den i Danmark. Du kan også købe et COC-dokument via den danske importør eller via EuroCoc, som QuickImport samarbejder med.

Hvis der er tale om en ældre registreringsattest, eller hvis der mangler EU-typegodkendelsesnummer, vægttal eller andet, kan det være nødvendigt at fremskaffe en data-erklæring, og/eller køre til vejning med bilen.
Hvis du er i tvivl, så kontakt din lokale synsmand og vis ham dokumenterne, så vil han kunne svare på om der mangler dokumentation (og hvilken dokumentation du manger) for at kunne godkende og oprette bilen i det danske motorregister.

Når du er kommet til Danmark skal du køre bilen til toldsyn i en synshal. Vi anbefaler, at du bruger en QuickImport partner-synshal. En partner-synshal ved præcis hvad der skal ske, og de er vant til at toldsyne biler ved import.
Når bilen er toldsynet, skal du sende sagen ind til QuickImport her. Dette kan du gøre direkte fra synshallen.

Hvis du har fået en forhåndsvurdering, skal du blot ringe os op på 71994747, og oplyse dit Quickid nummer. Du kan blive i synshallen efter toldsynet, mens QuickImport beregner den endelige afgift. Herefter modtager du en mail med indbetalingsoplysninger, og du kan igangsætte en straksoverførsel. Så snart betalingen er registreret, vil synsmanden hjælpe dig med at indregistrere bilen på danske nummerplader.

Bemærk: Hvis køretøjet sidst har været registreret i et ikke EU-land, skal du til et skattecenter for at hente nummerplader.

Du er nu ejer af en importeret bil eller motorcykel!


Jens Peter Larsen

Jens Peter Larsen

Jens Peter Larsen er direktør og værdifastsætter med over 10 års erfaring. Peter kan kontaktes på mail@quickimport.dk

Flere blogposter