Vær opmærksom når du betaler afgift via en privat virksomhed – hos QuickImport er du sikret

Skjulte salærer.

Det er en udbredt praksis, at private aktører opkræver “skjulte” salærer i en såkaldt sikkerhedsstillelse. Det betyder i praksis, at man som kunde får oplyst ét beløb i registreringsafgift, som skal betales, men at den private aktør i sidste ende indbetaler et lavere beløb til Motorstyrelsen. Det overskydende beløb stikker den private aktør så i lommen. Hos QuickImport kan du være sikker på, at vi altid betaler krone for krone videre til Skattestyrelsen, og vi har ingen skjulte gebyrer.

Noget kan tyde på, at snyd med registreringsafgiften er et udbredt problem i Danmark. FDM omtaler i flere artikler på mediet msn.com og fdm.dk eksempler på danskere, som har indbetalt for meget i registreringsafgift, hvor forhandleren har beholdt differencen.

Vi opfordrer alle, som betaler registreringsafgift gennem en privat virksomhed, hvad enten der er tale om bilkøb hos en forhandler eller om egen import af et køretøj fra udlandet, til at tjekke virksomhedens forretningsbetingelser inden man betaler regningen.
I forretningsbetingelserne vil det fremgå, om eventuel overskydende registreringsafgift tilfalder virksomheden, eller om den tilbageføres til kunden.

Fire gode råd til ikke at blive snydt, når du betaler registreringsafgift hos en privat aktør i Danmark:

  1. Tjek virksomhedens forretningsbetingelser – du skal sikre dig, at den registreringsafgift du indbetaler, videreføres krone for krone til Motorstyrelsen/Skattestyrelsen. Du skal samtidig sikre dig, at virksomheden dækker eventuelle efterregninger, så du ikke risikerer at få en efterregning på halsen.
  2. Spørg eventuelt virksomheden skriftligt, om man kan garantere, at krone for krone bliver betalt videre til Skattestyrelsen. Spørg hvordan du er stillet, hvis afgiften viser sig at blive højere.
  3. Tjek fakturaen, som du betaler – er det tydeligt markeret, at hele beløbet ”registreringsafgift” er faktureret på ét samlet klart punkt, og at virksomhedens salær (momsbelagt) er tydeligt udspecificeret, så man kan kende forskel på salær og registreringsafgift. Hvis ordet ”sikkerhedsstillelse” dukker op, skal du være særlig varsom. Registreringsafgiften er de penge, som SKAT/motorstyrelsen skal have, og salæret er de penge, som en forhandler tjener. Registreringsafgift er altid momsfri, mens fortjenester er momsbelagte (plus moms på en faktura).
  4. Når du har betalt registreringsafgift og fået udleveret nummerplader, kan du selv dobbelttjekke, at virksomheden har indberettet den lovede registreringsafgift til Motorstyrelsen. Dette gøres via motorregister.skat.dk under punktet ”vis køretøjsvurderinger” og ”fremsøg via registreringsnummer”. Det er ikke nødvendigt at være logget ind i motorregistret for at se den betalte registreringsafgift på et køretøj.

Flere blogposter