Import af bil – Guide til Tyskland

Grenz kurzzeitkennzeichen eller prøveplader

Guide til import af bil fra Tyskland

Vi har igennem tiden fået rigtigt mange spørgsmål vedrørende de praktiske detaljer i forbindelse med import af biler til Danmark, og derfor har vi fået Steffen Arnt til at dokumentere hele processen i en videoguide, som kan ses nedenfor. Videoguiden handler primært om de praktiske forhold i forbindelse med import, men du kan også læse om afgiftstekniske tips i indlægget 4 gode råd til køb af bil i udlandet.

Steffen Arnt har mange års erfaring fra bilbranchen blandt andet som salgs og marketingschef hos Subaru Nordic AB og PR-chef hos KIA Motors A/S.

Steffen har siden han lavede denne guide for Quickimport ApS, etableret firmaet ”Arnt Bil Concept” hvor han hjælper med at finde, hente og indregistrere brugte biler fra Tyskland, og aflevere dem på danske plader. Læs mere her.

Import af bil fra tyskland (del 1) – Forberedelserne

I del 1 af guiden til import af bil fra Tyskland, behandler vi alle forberedelserne, som skal laves hjemmefra inden man begiver sig ud i import af bil fra udlandet (Tyskland). Hvor og hvordan finder man bilen på tyske hjemmesider som mobile.de og autoscout.de, hvordan kommer man derned, og hvordan finder man ud af hvor meget bilen kommer til at koste i Dansk registreringsafgift via en forhåndsvurdering hos Quickimport, så man hurtigt kan få Danske nummerplader på efter den er hentet. ”kend din økonomi” er kodeordet, så man samler alle de kendte omkostninger på forhånd; bilens pris, registreringsafgiften og omkostningerne i forbindelse med afhentningen af bilen. Planlægningen af turen er også et emne der behandles.

Import af bil fra tyskland (del 2) – Handlen

I del 2 af guiden til import af bil fra Tyskland, tager vi af sted til Tyskland, og køber den bil der omtales i del 1. Vi kommer ind på nogle af de ting, man skal kontrollere inden bilen købes samt bilens servicebog og historie. Også de tyske registreringspapirer, som man SKAL have, vises og omtales. Turen går herefter til det tyske motorkontor, hvor vi skal have 5 dages prøvenummerplader med lovpligtig forsikring. Vi gennemgår nøje den ofte lidt forvirrende arbejdsgang, hvor man skal frem og tilbage mellem en nummerpladebutik og motorkontoret flere gange, før man kan vende snuden hjem mod Danmark.

Import af bil fra tyskland (del 3) – Afgiftsberigtigelsen

I del 3 af guiden til import af bil fra Tyskland, ser vi på, hvad der skal foretages, efter man er kommet tilbage til Danmark, indtil de nye danske nummerplader kan skrues på den nyimporterede bil. Vi booker tid til Toldsyn og registreringssyn, og besøger synshallen, hvor det hele foregår live, og bilen bliver synet og godkendt og samtidig bliver den oprettet i skats systemer. Vi får betalt registreringsafgift via Quickimport og slutter af med at få danske nummerplader på.

Flere blogposter