QuickImport kan også hjælpe dig med en forhåndsvurdering af eksport af dit køretøj​

Som udgangspunkt er det nødvendigt at gå igennem SKAT for at eksportere et køretøj.

Det kan i mange tilfælde betale sig, hvis handelsværdien på det køretøj, som skal eksporteres, er af en vis størrelse. Den danske stat udbetaler nemlig penge i overskydende registreringsafgift, når man sender et køretøj ud af landet til eksport. Det kaldes en eksportgodtgørelse.

QuickImport kan hjælpe med eksportberegningen

Overvejer du at eksportere din bil, og ønsker du at få en indikation af den afgift, du kan få retur? Så kan QuickImport hjælpe dig. Vi tilbyder en helt uforpligtende forhåndsvurdering af hvor meget du kan få retur, hvis du eksporterer bilen. Dog skal du være opmærksom på, at der kun er tale om et uforpligtende bud, og at vi ikke indestår for eventuelle divergerende afgørelser fra SKAT. Du kan bruge vores beregning som et værktøj til at komme videre i processen.

Når du efterfølgende går i gang med processen, skal du bruge SKAT til at fastsætte eksportgodtgørelsen. Dette gør du via din skattemappe.

Lad os forhåndsvurdere din eksportgodtgørelse

Vi kan hjælpe med at forhåndsvurdere din eksportgodtgørelse. Det koster 399 kr.

Hvornår kan det betale sig?

Et godt eksempel på en god bil til eksportgodtgørelse er en jaguar. En jaguar, f.eks. 10-15 år gammel, kan være uhyre svær at sælge, da der næsten ingen købere i Danmark er til disse biler.

Hvis bilen skal sælges fx. på auktion, vil prisen som ren engros være fx. 100.000 kr. Men hvis Jaguar House sætter samme bil til salg, og solen skinner, og den rigtige kunde kommer ind ad døren – ja, så er handelsværdien sandsynligvis over 200.000 kr.

Handelsværdien ved beregning af eksportgodtgørelse hos SKAT skal ifølge registreringsafgiftsloven fastsættes efter handelsværdi hos forhandler – og derfor vil handelsværdien typisk i dette tilfælde være 200.000 kr. Det betyder, at du enten kan sælge bilen engros til 100.000 kr. eller eksportere den, og få 110.000 kr. tilbage i afgift, og samtidig sælge bilen til en udlænding, og indkassere yderligere et beløb for bilen. Det kan godt betale sig!

Et eksempel på et køretøj, som ikke kan betale sig at eksportere, er en bil med lav handelsværdi og dermed lav registreringsafgift. Dette skyldes, at der er et minimumsfradrag på 15% eller minimum 8.500 kr., som trækkes fra i beløbet, inden SKAT udbetaler.

Flere blogposter