Hvad betyder afgiftsberigtigelse, og hvad omfatter det?

Afgiftsberigtigelse er et ord, som dækker den proces, hvor et køretøj uden afgift bliver berigtiget med registreringsafgift i SKATs IT-systemer. Det kan være import af køretøjer fra udlandet, leasingbiler uden afgift som der skal betales afgift på og meget andet.
calc2

Uanset om registreringsafgiften er høj eller ender i 0 kr, skal en bil afgiftsberigtiges, hvis den kommer fra udlandet. Det er handelsprisen og nyprisen, som definerer om der er afgift i et køretøj.

Du kan altså ikke indregistrere en udenlandsk bil eller MC før den er afgiftsberigtiget i SKATs systemer. Dette kan du enten gøre via Motorstyrelsen, eller du kan gøre det via QuickImport.dk, som har tilladelse af Motorstyrelsen til at afgiftsberigtige køretøjer i SKATs system.

Bruger du QuickImport, kan du som regel spare 3-6 ugers ventetid i forhold til Motorstyrelsens sagsbehandling.

Priserne for afgiftsberigtigelse afhænger af afgiftens størrelse, og starter ved 2000 kr. (for en afgiftsfri elbil) og ender på 2% af afgiften (over 500.000 kr.). Hertil kommer en vurdering af handelspris og nypris, som koster 149/299 kr.

En afgiftsberigtigelse starter altid med en vurdering af handelsprisen og nyprisen (en forhåndsvurdering), som kan bestilles her

Jens Peter Larsen

Jens Peter Larsen

Jens Peter Larsen er direktør og værdifastsætter med over 10 års erfaring. Peter kan kontaktes på mail@quickimport.dk

Flere blogposter