Så er det nu, du skal importere en elbil eller plug-in hybrid bil!

Dette er et ældRE blogindlæg: Se nyeste indlæg her


Afgifterne stiger 1. januar 2019.

Er du en af de danskere, som drømmer om at have en lækker E-golf holdende i garagen? Eller drømmer du om at købe en plug-in hybrid, som er miljøvenlig, og som samtidig kan køre langt uden opladning?

Så er det nu, du skal rykke på det. Afgifterne på (brugte) elbiler og plug-in hybrid biler er nemlig stadig meget lave, efter at politikerne lavede en overgangsordning og en langsom indfasning af registreringsafgiften på disse biler. I 2018 er den kun indfaset med 20%, og med alskens fradrag for batterikapacitet m.v., betyder det meget lave afgifter på især elbiler, men også på plug-in hybrid.
Hos QuickImport.dk har vi bred erfaring i at beregne registreringsafgifter på elbiler og plug-in hybrid biler. Vi har samlet nogle gode råd, som du kan bruge i din søgen efter en miljøvenlig bil.
Vi har også lavet en liste over de biler, som vores kunder importerer lige nu.

Gode råd til dig, som overvejer at importere en elbil eller plug-in hybrid:

 • Bilen skal ALTID være ældre end 6 måneder fra 1. registreringsdato, og den skal have kørt mere end 6000 km. Dette skyldes, at den bliver momspligtig, hvis den har kørt mindre end 6000 og er yngre end 6 måneder. Hvis den er brugt, skal du kun betale tysk moms.
 • Vi anbefaler at importere biler, som er ældre end ét år fra 1. registreringsdato, da det bliver billigere, hvis bilen har ekstraudstyr pga. SKATs regneregler for registreringsafgift.
 • Vær ikke bange for ekstraudstyr – det koster ofte ikke ret meget ekstra i beregningen af registreringsafgiften, og det kan være attraktivt at have en udstyrsmodel, som ikke findes i de danske biler til salg.
 • Undersøg om der er fortsat fabriksgaranti på bilen. Hvis der er, så kør bilen til autoriseret værksted i Danmark og bed dem om at opdatere softwaren. I f.eks. BMW i3 REX kan der være rækkevidde at hente, hvis softwaren er opdateret korrekt (ligesom man kender det fra Iphones, der kører langsommere, hvis de ikke er opdateret i softwaren).
 • Find din elbil eller plug-in hybrid i Tyskland eller i Sverige. Tyskland har et stort udbud, mens Sverige har en billig svensk krone.
 • HUSK: En hybrid-bil er IKKE det samme som en plug-in hybrid bil. Der findes en del hybrid-biler i f.eks. Mercedes, som slet ikke har slipper billigere i registreringsafgift, da der ikke gives nedslag for plug-in hybrid. Disse biler kan vi ikke anbefale at importere til Danmark, da de ofte har meget høje afgifter.
 • Husk at der gives fradrag for batterikapacitet i el-biler og plug-in hybridbiler. Desværre er der mange plug-in hybrid biler, som kun har en rækkevidde på batteriet på 30-60 km. Dette giver et meget lille fradrag. Jo længere bilen kører på en opladning, jo billigere er afgiften.
 • Du skal muligvis bruge et COC-dokument eller en dataerklæring, når du skal toldsyne bilen i Danmark. Dette skyldes, at vi i Danmark skal bruge rækkevidden for batteriet, og det fremgår ofte ikke af de tyske eller svenske papirer. Derfor bør du undersøge, om du kan få udleveret et COC-dokument af sælger (bilen dåbsattest fra fabrikken, hvor alle tekniske data står på). Ellers skal du påregne en ekstra udgift, hvis du skal købe et COC-dokument fra en dansk forhandler eller importøren.
 • Hvis du ikke har mod på at køre elbilen hjem til Danmark, kan du bestille et logistikfirma til at transportere bilen for dig. Her kan du f.eks. vælge www.autologik.dk.
 • Sidst – men ikke mindst – anbefaler vi altid, at du bestiller en bindende forhåndsvurdering af registreringsafgiften, inden du køber en elbil eller plug-in hybrid i udlandet. Det koster 399 kr., og QuickImport.dk garanterer i 30 dage for afgiftens størrelse.

QuickImport.dk’s favoritter:

 1. BMW i3 elbil og BMW i3 REX
  Nok den mest importerede elbil gennem QuickImport.dk. Har en lang rækkevidde, og har ofte meget udstyr og komfort. Det er især REX-udgaven, som er populær hos vores kunder, da den lige giver lidt ekstra rækkevidde med en lille benzinmotor.
 2. Volkswagen E-golf
  Volkswagen E-golf er populær. Den har en fornuftig rækkevidde på en opladning, og dækker faktisk mange menneskers daglige kørselsbehov. Den kan fås med meget udstyr, og har et flot design. Registreringsafgiften er meget lav eller 0, når bilen er brugt. Ifølge QuickImports beregninger, er der mange penge at spare på selv at hente en E-golf.
 3. Mercedes B-klasse Electric
  En af de elbiler, hvor du kan lave en meget fornuftig handel ved selv at importere den. Det er en robust og ”rigtig” bil, og den har samtidig en lang rækkevidde på batteriet. Afgiften er lav i resten af 2018.
 4. Volkswagen Golf GTE Plug-in hybrid
  Volkswagen bud på en plug-in hybrid er en populær bil, fordi den har det bedste fra begge verdener, og kan fås med meget ekstraudstyr. Desværre er batterirækkevidden ikke mere end 50 km, og derfor er afgiften også noget højere end på elbiler. Vi vurderer dog, at der er dog gode penge at spare ved selv at hente den hjem.
 5. Kia Niro Plug-in hybrid
  Har nogenlunde samme karakteristika som Golf GTE, men er lidt billigere og ofte nyere. Kan fås med en del udstyr. Der er lang leveringstid i Danmark, og der er penge at spare på selv at hente den resten af 2018.

Bestille en bindende forhåndsvurdering.

Flere blogposter