Forsyningskrise og import af elbiler

Her er fem gode råd til, hvordan du skal købe en elbil midt i forsyningskrisen (2022).
kevin-schmid-1Nrns7n9xKY-unsplash

Coronapandemien, krig i Ukraine, stigende råvarepriser, mangel på dele til bilproduktion. Kraftigt stigende priser på både nye og brugte elbiler. Det er den virkelighed, som man i 2022 møder som køber af en elbil.

Er det svært at navigere i? Her får du en række gode råd til hvordan du skal navigere for at lave den bedste handel, på både kort og langt sigt.

  1. Accepter, at priserne stiger. Venter du med at købe, vil din elbil helt sikkert blive dyrere, som det ser ud i øjeblikket. Priserne stiger med raketfart, og de fleste elbiler er allerede steget med mere end 10% her i 2022. Hvis du allerede har besluttet dig for at du vil have en specifik elbil, så er anbefalingen at få den købt. Enten via import fra udlandet, eller via dansk forhandler. Den bliver ikke billigere i morgen.
  2. Leveringstid – der kan være meget lang leveringstid hos danske forhandlere af elbiler. Mange forhandlere kan ikke engang oplyse, hvornår du kan få bilen – og til hvilken pris. Beslut dig derfor for, hvor lang tid, du er villig til at vente på din nye elbil. Et alternativ til at vente på en dansk forhandler er at importere den fra udlandet. Ofte kan den skaffes hurtigere, hvis den er lettere brugt, og kommer fra et andet EU-land. Her kan du bruge en virksomhed som www.quickconsult.dk til at finde en specifik elbil til dig. Eksempler på elbiler, hvor der er meget lang ventetid i Danmark (over 1 år), men som kan skaffes på få måneder via udlandet, er: Kia EV6, Tesla Model 3, BMW iX3, Volkswagen ID.4.
  3. Husk, at el har vi masser af i Danmark: Selvom mange taler om historisk høje elpriser, skal du bare huske, at benzinpriserne også er meget høje, og dyrere pr. km. end el. I Danmark har vi alle forudsætninger for i fremtiden at producere enorme mængder strøm: Solceller på dit private hus, havvindmøller osv. vil sikre, at fremtiden også indeholder billig el. Så elbiler er kommet for at blive, og er en god og billig transportløsning.
  4. Kig på værditab og modeller: Nogle elbiler stiger i øjeblikket i pris, lige så snart de er brugte. Andre elbiler har tendens til at tabe hurtigere i værdi. Generelt kan man sige, at jo længere rækkevidde, en elbil har, jo bedre holder den værdien. Eksempler på elbiler, som holder brugtprisen rigtig godt i 2022 er Tesla Model 3, Tesla Model Y, Skoda Enyaq, Ford Mustang Mach-e, Audi Q4 e-tron. Eksempler på elbiler, som ikke holder nyprisen er ofte tidligere modeller eller elbiler, som ikke kører ret langt på en opladning. Eksempler er Mercedes EQC, Audi e-tron 50/55, Jaguar I-PACE, Volkswagen ID.3.
  5. Køb i udlandet – så kan du spare penge og ventetid. Hele 16 EU-lande har tilskud til nye elbiler. Det giver gode muligheder for dig som køber. Dog er det blevet sværere at finde elbiler i udlandet til de rigtige priser, så du kan spare mange penge. Vi anbefaler, at du enten selv finder en elbil i udlandet, f.eks. på Mobile.de eller at du får hjælp til at finde en elbil fra en indkøbsrådgiver (indsæt link til QuickConsult). Hos QuickImport (indsæt link til QuickImport) kan du få hjælp til alle dele af processen. I 2022 kan du spare 0-50.000 kr. på at importere en elbil. Hvor stor besparelse, afhænger af prisen i udlandet.

Vi anbefaler, at du altid for en forhåndsvurdering af registreringsafgiften, inden du køber en elbil i udlandet. Det kan du bestille her

Jens Peter Larsen

Jens Peter Larsen

Jens Peter Larsen er direktør og værdifastsætter med over 10 års erfaring. Peter kan kontaktes på mail@quickimport.dk

Flere blogposter