Hvis vi ikke kunne hjælpe dig hos QuickImport – Hvad så nu?

Det er ikke altid, vi kan hjælpe. Men vi har samlet et par gode råd til hvordan du kommer videre.
eilis-garvey-rb_PpjzWKnU-unsplash

Hvis vi ikke kunne hjælpe dig hos QuickImport, så skyldes det, at vi desværre ikke kan give en seriøs og veldokumenteret vurdering af registreringsafgiften på din bil.

En vurdering af registreringsafgift på en brugt bil dannes ud fra markedsprisen. Altså den markedspris, som en forhandler ville tage for en tilsvarende bil, inkl. reklamationsret, registreringsafgift og avance.

For at kunne danne en vurdering af handelsprisen kræver det, at vi har markedsdata som dokumenterer, hvad en dansk forhandler ville tage for et tilsvarende køretøj. Og det kan ofte være svært at dokumentere, hvis der ikke er nogen køretøjer til salg i Danmark.

Vores holdning er, at hvis der skal ”gættes” på registreringsafgiften på dit køretøj (også kaldet et skøn), er det bedst, hvis Motorstyrelsen foretager det skøn. Med et skøn fra Motorstyrelsen, har du nemlig stadig din klagemulighed, også selvom du vælger at betale afgiften, og klager bagefter. Som registreret virksomhed, bestemmer vi desværre ikke hvilke sager, Motorstyrelsen tjekker efterfølgende. Og derfor har vi ikke mulighed for at skønne, og klage bagefter.

Her er nogle af de køretøjer, som vi ikke kan vurdere, og under hvert punkt kan du læse hvor du kan gå hen i stedet

Specielle køretøjer uden dansk markedsdata

Det kan være specialbiler som Ferrari og Maserati, som sjældent handles med fuld afgift, og som vi derfor ikke kan dokumentere den danske pris på. Det kan også være ældre biler, som sjældent udbydes til salg i Danmark, f.eks. young-timere fra USA, eller specialbiler fra 1990’erne eller 00’erne.

Hvis der er tale om dyrere biler eller motorcykler, kan du som alternativ til at vente på Motorstyrelsens sagsbehandling overveje flexleasing, som du kan læse mere om her. Er der tale om en ældre bil eller Motorcykel, bør du søge et bindende svar hos Motorstyrelsen.

Autocampere og biler indrettet til beboelse

Autocampere er desværre forbeholdt Motorstyrelsen, da de er undtaget af selvanmelderordningen. Derfor kan vi hos QuickImport ikke hjælpe med at afgiftsvurdere brugte autocampere. Vi anbefaler, at du i stedet kontakter Motorstyrelsen. Dette gælder også for biler, som indrettes til beboelse, selvom der skal betales personbilsafgift. De er desværre for specielle til at vi kan vurdere dem. Vi anbefaler, at du altid anmoder Motorstyrelsen om et bindende svar inden du køber en autocamper, så du er sikker på registreringsafgiften. Du kan søge et bindende svar hos Motorstyrelsen her.

Veteranbiler

Generelt er veteranbiler forbeholdt Motorstyrelsen, og alle sager skal gennem Motorstyrelsen før man kan få plader på.

Selvom man skal gennem Motorstyrelsen for at få en veteranberegning, sker det ofte hurtigere end med andre køretøjer. Dette skyldes, at Motorstyrelsen har sat ekstra ressourcer af til at vurdere veteran, da man tager hensyn til, at ingen andre må vurdere dem. Det hurtigste er at få toldsynet din veteranbil, og så sende den ind ved at anmode om værdifastsættelse via motorregister.skat.dk.

Jens Peter Larsen

Jens Peter Larsen

Jens Peter Larsen er direktør og værdifastsætter med over 10 års erfaring. Peter kan kontaktes på mail@quickimport.dk

Flere blogposter