Afgift af frikørt taxa – hvordan er de nye regler?

Hvordan betaler jeg registreringsafgift af en tidligere taxa?

Køb en forhåndsvurdering af registreringsafgiften for en TAXA>>

Som følge af at reglerne fra 2015 blev ændret fra de gamle afgiftsregler, hvor en taxa blev frikørt efter 2 år og 250.000 km, skal der nu betales almindelig registreringsafgift, når en vognmand vil ændre en taxa til en personbil, f.eks. i forbindelse med videresalg af en tidligere taxa som almindelig personbil.
Dette skyldes at en nye taxa ved købet nu er afgiftsfritaget (helt uden afgift) efter de nye regler, og når den ophører med at køre som taxa, skal der derfor betales registreringsafgift som på et hvert andet køretøj.

Vi oplever hos QuickImport.dk, at mange vognmænd er forvirrede over de nye regler, men hos QuickImport kan vi hjælpe med at beregne bindende forhåndsvurderinger af registreringsafgiften, også mens et køretøj stadig kører som taxa. På den måde kan du nemt og enkelt danne dig et overblik over hvor meget registreringsafgift, du skal betale, hvis du vælger at ændre bilen til personbil og sælge den.

Afgiftsberegningen i forbindelse med omregistrering fra taxi til almindelig personbil sker på baggrund af de almindelige regler for værdifastsættelse af brugte køretøjer. Det betyder, at man vurderer den danske handelsværdi for tilsvarende køretøjer til salg hos forhandlere i Danmark med fuld registreringsafgift.
Som tommelfingerregel kan man sige, at jo mere værditab bilen har haft (som personbil), jo billigere bliver afgiften. Det betyder, at man helst skal vente til bilen er 2-3 år gammel som minimum – er den f.eks. kun ét år gammel, vil det ofte ikke kunne betale sig at betale registreringsafgiften.
Der gives fradrag for de ofte høje kilometerstande, som tidligere taxaer har.

Køb en forhåndsvurdering af registreringsafgiften for en TAXA>>

Flere blogposter